top of page

Naminis obuolių actas


Obuolių actas yra visiškai natūralus produktas,  kuris plačiai žinomas dėl sveikatą stiprinančių savybių: jis gerina imuninę sistemą, virškinimą, lieknina ir turi antioksidacinių savybių. Obuolių actas plačiai naudojamas ir maisto gamyboje.


Reikia:

0,5-1 kg obuolių

1l vandens

100 g cukraus


Obuolių acto gamyba:

1. Pasirinkite gražesnius be sumušimų obuolius. Švariai juos nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais ir palikite kambario temperatūroje, kol paruduos (galite palikti su odele ir sėklomis).

2. Parudavusius obuolius perdėkite į stiklinę talpyklą ir užpilkite litru saldinto vandens (100 g cukraus ištirpinkite 1 l vandens). Uždenkite viską marle ir palikite stovėti tamsioje, šiltoje talpykloje. Maždaug po savaitės skystį nupilkite ir iš obuolių išspauskite sultis. Viską supilkite į indą, jį pridenkite marle ir laikykite kambario temperatūroje dar 1–2 savaites.

3. Po šio rūgimo proceso sultyse nusistovės drumzlės, jas reikėtų pašalinti. Pašalinę drumzles, supilstykite sultis į butelius ir brandinkite dar 3–4 mėnesius.

Taip pat galima pasigaminti ir silpnesnį, bet aromatingesnį actą iš uogų. Uogos ruošiamos taip, kaip ir obuoliai, tačiau jų nereikia išspausti.

Naujausi įrašai

bottom of page