top of page

Naminis griliažas (Receptas)

Ką išmoksi, ant pečių nenešiosi. Išmokite pasigaminti skanaus naminio griliažo.

naminis griliažas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Naminiam griliažui pagaminti reikia:

  • 80 ml DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 80 ml DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • Šiek tiek citrinos sulčių arba rūgšties

  • 1 saujos mėgstamų riešutų ir sėklų

 

1. Į puodą arba keptuvę (nepridegančio paviršiaus) pilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir kaitindami maišykite.

2. Termometru pamatuokite temperatūrą – karamelės temperatūra turėtų būti apie 160 °C. Jei neturite termometro, galite pabandyti įlašinti karamelės lašelį į šaltą vandenį. Jei išėmus lašiukas bus kietas, vadinasi, kad gaminimas artėja prie pabaigos ir reikia stebėti karamelės spalvą.

3. Įpilkite citrinos sulčių. Toliau maišydami kaitinkite.

4. Ant sviestinio popieriaus suberkite kapotus riešutus ir sėklas.

5. Užpilkite juos paruošta karamele. Galite šiek tiek paspausti ar palyginti, kad viskas susijungtų.

Palikite atvėsti, kad masė sustingtų.

6. Galite patiekti sulaužius arba supjausčius, mirkyti į šokoladą, naudoti tortų gamyboje arba sumalus paskaninti ledus.



Gardžių atradimų.  

Naujausi įrašai

bottom of page