Ar žinojote, kad ledai skaniausi visai ne vasarą, o atvėsus orams? Turbūt todėl, kad kai vėsiau, mes ne gaivinamės, o mėgaujamės jų skoniu. Pasimėgaukite greitai ir lengvai pagaminamais, labai malonios tekstūros, turtingo skonio žaliųjų citrinų ir sutirštinto pieno naminiais ledais.
Tai tikras malonumas.
Šiems ledams gaminti nereikia ledų gaminimo aparato; viskas, ko reikia, tikrai yra kiekvienoje virtuvėje.
Recepto prašys visi, kuriuos šiais ledais pavaišinsite.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 15 min. (+3 val. šaldymui)
Naminiams kondensuoto pieno ledams su citrinomis pagaminti reikia:
400 g ŽEMAITIJOS natūralios grietinėlės 36 % rieb.
2–3 šaukštų DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“
2 žaliųjų citrinų
200 g saldinto sutirštinto pieno
1 MAGIJA varškės sūrelio su kondensuotu pienu
Keleto mėtų lapelių (papuošti)
SKONIS IR KVAPAS putojančios arbatos „Obelų slėnis“ (patiekti)
Į dubenį supilkite grietinėlę, sudėkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ ir gerai išplakite elektriniu plakikliu.
Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelės, maišydami supilkite sutirštintą pieną.
Įspauskite ½ citrinos sulčių, sudėkite rankomis trupintą MAGIJA varškės sūrelį su kondensuotu pienu. Išmaišykite.
Sudėkite masę į formą, užtarkuokite citrinos žievelės. Dėkite į šaldymo kamerą nakčiai.
Sustingusius ledus galite papuošti mėtų lapeliais.
Prie gardžių ledų puikiai derės SKONIS IR KVAPAS putojanti arbata „Obelų slėnis“, kurioje atsiskleidžia kruopščiai atrinktos rūšinės arbatos, obuolių ir egzotinių vaisių skonių natos.
Gardžių atradimų.
Comments