Užkandis draugams ar į darbą. Tinka su įvairiausiomis užtepėlėmis ir lydytais sūreliais.
Traškus, kvepiantis pomidorais ir sveikas, nes naminis, patiekalas įvairiausioms progoms ir kasdienai. Lengvas receptas.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Pomidoriniams krekeriams pagaminti reikia:
100–130 g miltų
Pusės šaukštelio česnako granulių
Pusės šaukštelio parūkytos paprikos miltelių
Pusės šaukštelio kmynų (maltų arba nemaltų)
Pusės šaukštelio mairūno
Pusės šaukštelio druskos
4–5 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“
2 šaukštų VILNIUS margarino „Kepiniams“
Pusės šaukštelio kepimo miltelių
Į virtuvinį smulkintuvą dėkite 100 g miltų, česnako granules, rūkytos paprikos miltelius, kmynus, mairūną, druską, SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupą „Originalus“, VILNIUS margariną „Kepiniams“, kepimo miltelius. Viską sutrinkite. Jeigu matote, kad tešla dar lipni įdėkite daugiau miltų.
Išimkite tešlą, ją paminkykite. Atsiplėškite šiek tiek tešlos ir iškočiokite pabarstę šiek tiek miltų. Formuokite krekerius. Galite daryti sausainių formos arba tiesiog juosteles.
Ant skardos išklotos sviestiniu popieriumi dėkite krekerius. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 7–8 min., kol gražiai apskrus.
ALFO PATARIMAI:
· Dėdami ingredientus patys galite reguliuoti, kokių krekerių norite. Jei dėsite daugiau pomidorų kečupo krekerių tešla bus tvirtesnė, jei dėsite daugiau margarino – smėlinė ir trapi.
· Šiuos krekerius labai skanu valgyti su namine Alfo „Philadelphia“, jos receptą rasite čia.
Skanaus!