top of page

Naminė mielinė pynutė (Receptas)

  • prieš 2 dienas
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: prieš 2 dienas

Traškiomis aguonomis nubarstyta, gardžiai apkepta šios mielinės pynutės plutelė daug kam sukels nostalgiškus prisiminimus. Labai jaukus kepinys šeimos pusryčiams ir ypatingai šventei, pavyzdžiui, Velykų rytui. Tobulai dera su virtais kiaušiniais ir pagardais prie jų.

mielinė pynutė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Mielinei pynutei iškepti reikia:

  • 300 g kvietinių miltų

  • 200 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų

  • 1 pakelio sausų mielių

  • 2 šaukštelių druskos

  • 50 g cukraus

  • 250 ml šilto vandens

  • 2 didelių kiaušinių

  • 50 ml aliejaus

  • 1 trynio (patepti)


  1. Visus miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį, kiaušinius ir aliejų. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais apsukimais.

  2. Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.

  3. Apminkykite tešlą ir dar palikite 15 min. Padalykite tešlą į norimą dalių skaičių, suformuokite volelius ir supinkite 2 pynutes. Palikite jas 40 min., kad pakiltų.

  4. Prieš kepdami patepkite trynio plakiniu ir pabarstykite aguonomis arba sezamais.

  5. Kepkite apie 45–50 min. įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje.


Gardžių atradimų.

bottom of page