Naminė mielinė pynutė (Receptas)
- prieš 2 dienas
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: prieš 2 dienas
Traškiomis aguonomis nubarstyta, gardžiai apkepta šios mielinės pynutės plutelė daug kam sukels nostalgiškus prisiminimus. Labai jaukus kepinys šeimos pusryčiams ir ypatingai šventei, pavyzdžiui, Velykų rytui. Tobulai dera su virtais kiaušiniais ir pagardais prie jų.

Mielinei pynutei iškepti reikia:
300 g kvietinių miltų
200 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
1 pakelio sausų mielių
2 šaukštelių druskos
50 g cukraus
250 ml šilto vandens
2 didelių kiaušinių
50 ml aliejaus
1 trynio (patepti)
Visus miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį, kiaušinius ir aliejų. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais apsukimais.
Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.
Apminkykite tešlą ir dar palikite 15 min. Padalykite tešlą į norimą dalių skaičių, suformuokite volelius ir supinkite 2 pynutes. Palikite jas 40 min., kad pakiltų.
Prieš kepdami patepkite trynio plakiniu ir pabarstykite aguonomis arba sezamais.
Kepkite apie 45–50 min. įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje.
Gardžių atradimų.