Ne veltui sakoma, kad naminė sriuba yra lyg apkabinimas: nuramina, „įžemina”, dovanoja saugumo jausmą. Naminė burokėlių sriuba su saldžiarūgščiais marinuotais agurkais yra lyg apkabinimas su spustelėjimu – soti, atmerkianti akis (labai tinka, jeigu už lango – vis dar niūroka…) ir šildanti. Burokėlis suteikia rūgštumo, marinuotas agurkas – saldumo, rezultatas – neatsivalgomas!
Palepinkite mylimus. Be to, ši sriuba yra viena tų, kurios kitą dieną dar skanesnės, todėl išvirkite jos daugiau. Labai skanu valgyti su grietine ir juoda duona.
Video receptą žiūrėk Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.
Burokėlių ir marinuotų agurkų sriubai pagaminti reikia:
2 vidutinių morkų
2 nedidelių svogūnų
2 skiltelių česnako
6–7 šitakių arba kitų mėgstamų grybų
2–3 šaukštų BASSO itin gryno alyvuogių aliejaus
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
3 KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų „Saldžiarūgščiai“
3 šviežių burokėlių
400 g konservuotų lęšių
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažo „Be konservantų“
6 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotų agurkų skysčio
750 ml SUKČIUS natūralaus jautienos sultinio
Žiupsnelio SANTA MARIA maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio SANTA MARIA maltų kalendrų
1 šaukšto grietinės
Keleto šviežių kalendrų šakelių
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow. eu
Morkas nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus ir česnakus supjaustykite kubeliais, grybus – griežinėliais.
Į puodą supilkite BASSO itin gryną alyvuogių aliejų, įkaitinkite ir apkepkite pjaustytas daržoves.
Supilkite KIKKOMAN sojų padažą, suberkite smulkintus KĖDAINIŲ KONSERVAI marinuotus agurkus „Saldžiarūgščiai“ ir viską išmaišykite. Virkite apie 10–15 min.
Burokėlius nuplaukite, gerai nusausinkite, įvyniokite į foliją ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 60 minučių.
Iškeptus burokėlius sutarkuokite į puodą su daržovėmis, sudėkite lęšius, KĖDAINIŲ KONSERVAI pomidorų padažą „Be konservantų“. Supilkite agurkų skystį ir SUKČIUS natūralų jautienos sultinį, išmaišykite.
Sriubą pagardinkite SANTA MARIA maltais juodaisiais pipirais ir maltomis kalendromis.
Į dubenį pilkite sriubos, dėkite šaukštą grietinės.
Papuoškite šviežiomis kalendrų šakelėmis ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
PATARIMAI
Jeigu manote, kad sriuba yra per tiršta, galite įpilti daugiau sultinio.
Prenumeruokite naujienlaiškį DABAR ir gaukite DOVANĄ! Išbandyti receptai ir skaniausios idėjos – kiekvieną penktadienį !
Gardžių atradimų.