Gardžios naminės duonelės su sūrio ir pavasarinių žolelių įdaru receptas bus šios sezono atradimas.
#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2–3 asm.
Naminei duonelei su sūrio įdaru pagaminti reikia:
1½ stiklinės kvietinių miltų
4 g sausų mielių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (gazuoto)
2 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
Kuokšto įvairių žolelių (meškinio česnako, petražolių, kalendrų, svogūnų laiškų)
2 česnako skiltelių
2–3 riekelių DOBILO ekologiško sūrio
1. Miltus, mieles, druską, mineralinį vandenį ir aliejų išmaišykite. Palikite šiek tiek pastovėti apie 30 min. šiltoje vietoje, jog pakiltų. Tešla turi būti klampi, bet dar limpanti prie šaukšto.
2. Žoleles susmulkinkite, patarkuokite česnako.
3. Į tešlą suberkite žoleles ir viską išmaišykite, įberkite šiek tiek miltų, tik ne per daug, nes duonelė bus kietesnė.
4. Ant lentelės berkite šiek tiek miltų ir formuokite rankomis paplotėlius, ant jų dėkite sūrio ir perlenkite paplotėlį per pusę, užspauskite galus, kad sūris nepabėgtų.
5. Kepkite duoneles ZYLE grilyje 200 °C temp. kelias minutes. Apverskite ir kepkite dar kelias minutes.
ALFO PATARIMAI:
· Jei norite saldesnio skonio duonelių, į tešlą įdėkite šiek tiek cukraus.
· Sūris turi būti labai plonai atpjautas, kad paplotėlis nebūtų storas.
· Galite tokią tešlą laikyti šaldytuve ir gaminti po kelių valandų ar kitą dieną.
Skanaus!