4 asm.
Gaminimas 10 min.
Zzz 40 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės t-ra 230 °C
Reikia:
1 šaukštelio sausų mielių
1 šaukšto cukraus
50 ml pieno
450 g miltų
1 šaukštelio druskos
250 ml jogurto
2 šaukštų lydyto sviesto
Juodgrūdžių (pabarstyti)
1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene, įberkite 2 šaukštus miltų, išmaišykite ir palaikykite 10–15 min., kol ant paviršiaus susidarys putos.
2. Likusius miltus ir druską suberkite į mielių tirpalą, supilkite jogurtą, įdėkite 1 šaukštą lydyto sviesto. Užminkykite tešlą – ji turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 40 min.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Tešlą padalykite į 8 dalis. Iškočiokite pailgus plonus paplotėlius, vos vos suvilgykite paviršių vandeniu ir pabarstykite juodgrūdėmis. Lengvai jas įspauskite. Sudėkite paplotėlius į kepimo skardą. Kepkite 7–9 min. Iškepusius paplotėlius dar šiltus patepkite lydytu sviestu.