top of page

Mėtinės ridikėlių ir žirnelių salotos



4 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • 120 g grūdėtosios varškės

  • 120 g šaldytų žirnelių

  • 2 trumpavaisių agurkų

  • 8–10 ridikėlių

  • 120 g salotų lapų

Užpilui:

  • 2–3 šakelių mėtų

  • 1 citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų aliejaus


  1. Grūdėtąją varškę nuvarvinkite. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – pusiau ir ketvirtadaliais.

  2. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, agurkų griežinėlius, ridikėlius, žirnelius ir varškę.

  3. Užpilui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir aliejumi.

  4. Salotas pašlakstykite užpilu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page