4 asm.
Gaminimas 15 min.
Reikia:
120 g grūdėtosios varškės
120 g šaldytų žirnelių
2 trumpavaisių agurkų
8–10 ridikėlių
120 g salotų lapų
Užpilui:
2–3 šakelių mėtų
1 citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų aliejaus
Grūdėtąją varškę nuvarvinkite. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – pusiau ir ketvirtadaliais.
Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, agurkų griežinėlius, ridikėlius, žirnelius ir varškę.
Užpilui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir aliejumi.
Salotas pašlakstykite užpilu.
Skanaus!