top of page

Mėlynųjų bulvių virtinukai su moliūgų padažu


Reikia:

  • 600 g mėlynųjų bulvių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 80 g kietojo sūrio (gali būti tarkuotas)

  • 150 g miltų

  • 1 kiaušinio

  • Padažui:

  • 2 skiltelių česnako

  • Kelių šviežio šalavijo lapelių

  • 30 g sviesto

  • 300 g nuvalyto moliūgo (geriausiai sviestinio)

  • 30 ml baltojo vyno

  • Druskos, juodųjų pipirų


1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Išvirkite ir nusunkę, palikite 20 min. Po to nulupkite ir sugrūskite košę. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Trakuotą sūrį suberkite į bulvių košę. Įberkite miltų, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Palikite ją 10–15 min. Suformuokite volelį, supjaustykite virtinukus.

3. Užvirinkite vandenį dideliame plačiame puode, pasūdykite, suberkite virtinukus, labai atsargiai pamaišykite, kad virtinukai nepriliptų prie puodo dugno, ir virkite 3–5 min. po to, kai iškils į paviršių.

4. Susmulkinkite česnako skilteles ir šalavijo lapelius. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite česnakus, šalavijus ir trumpai apkepkite. Suberkite sutarkuotą moliūgą ir kepkite 15 min. Supilkite vyną ir nugarinkite jį.

5. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Virtinukus patiekite su padažu.

Naujausi įrašai

bottom of page