Reikia:
600 g mėlynųjų bulvių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
80 g kietojo sūrio (gali būti tarkuotas)
150 g miltų
1 kiaušinio
Padažui:
2 skiltelių česnako
Kelių šviežio šalavijo lapelių
30 g sviesto
300 g nuvalyto moliūgo (geriausiai sviestinio)
30 ml baltojo vyno
Druskos, juodųjų pipirų
1. Kruopščiai nuplaukite bulves. Išvirkite ir nusunkę, palikite 20 min. Po to nulupkite ir sugrūskite košę. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Trakuotą sūrį suberkite į bulvių košę. Įberkite miltų, įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Palikite ją 10–15 min. Suformuokite volelį, supjaustykite virtinukus.
3. Užvirinkite vandenį dideliame plačiame puode, pasūdykite, suberkite virtinukus, labai atsargiai pamaišykite, kad virtinukai nepriliptų prie puodo dugno, ir virkite 3–5 min. po to, kai iškils į paviršių.
4. Susmulkinkite česnako skilteles ir šalavijo lapelius. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite česnakus, šalavijus ir trumpai apkepkite. Suberkite sutarkuotą moliūgą ir kepkite 15 min. Supilkite vyną ir nugarinkite jį.
5. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Virtinukus patiekite su padažu.