top of page

Mozūrėlis su avietėmis (Receptas)

Pyragas mozūrėlis – tai XIX – XX a. pirmos pusės šventinis gardėsis, kurį greitai, nesudėtingai galite pasigaminti namuose net ir be progos.

 mozūrėlis su avietėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 20-25 min.

Šaldymas 30 min.


Pyragui su avietėmis pagaminti reikia:

  • 190 g miltų

  • 20 g cukraus miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g kambario temperatūros sviesto

  • 1 trynio

  • 50 ml vandens

  • 100 ml aviečių džemo be sėklyčių

1. Miltus ir cukraus miltelius persijokite, įberkite druskos. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską sutrinkite pirštais. Padarykite duobutę, įleiskite trynį ir supilkite vandenį. Viską greitai suminkykite. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. 2. Po 30 min. plonai iškočiokite, suteikite kepiniui kiaušinio arba kitokią norimą formą, padarykite iš tešlos „bortelius“, subadykite tešlą viduryje šakute ir šaukite į orkaitę 190 laipsnių temp.. Kepkite, kol mozūrėlio pagrindas iškeps – apie 20–25 min. Išimkite, ataušinkite. 3. Ataušusį pagrindą patepkite aviečių džemu. 4. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Įmaišykite aviečių tyrę, liofilizuotas avietes ir šviesųjį sirupą. Po to įmaišykite minkštą sviestą. 5. Gautą masę supilkite ant aviečių džemo, palyginkite. Palaukite, kol sustings, ir puoškite uogomis, morengų gabaliukais arba pagal savo skonį.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page