Pyragas mozūrėlis – tai XIX – XX a. pirmos pusės šventinis gardėsis, kurį greitai, nesudėtingai galite pasigaminti namuose net ir be progos.
6-8 asm.
Gaminimas 40 min.
Kepimas 20-25 min.
Šaldymas 30 min.
Pyragui su avietėmis pagaminti reikia:
190 g miltų
20 g cukraus miltelių
Žiupsnelio druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
1 trynio
50 ml vandens
100 ml aviečių džemo be sėklyčių
1. Miltus ir cukraus miltelius persijokite, įberkite druskos. Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir viską sutrinkite pirštais. Padarykite duobutę, įleiskite trynį ir supilkite vandenį. Viską greitai suminkykite. Suvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. 2. Po 30 min. plonai iškočiokite, suteikite kepiniui kiaušinio arba kitokią norimą formą, padarykite iš tešlos „bortelius“, subadykite tešlą viduryje šakute ir šaukite į orkaitę 190 laipsnių temp.. Kepkite, kol mozūrėlio pagrindas iškeps – apie 20–25 min. Išimkite, ataušinkite. 3. Ataušusį pagrindą patepkite aviečių džemu. 4. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Įmaišykite aviečių tyrę, liofilizuotas avietes ir šviesųjį sirupą. Po to įmaišykite minkštą sviestą. 5. Gautą masę supilkite ant aviečių džemo, palyginkite. Palaukite, kol sustings, ir puoškite uogomis, morengų gabaliukais arba pagal savo skonį.
Gardžių atradimų.