top of page

Morkų keksas


Reikia:

  • 1 šaukštas ALVO kanapių sėklų

  • 280 g miltų

  • 150 g cukraus

  • 2 vid. dydžio morkos

  • 150 ml aliejaus

  • 3 šaukštai maltų linų sėmenų

  • 1 stiklinė šilto vandens

  • 1 šaukštas prieskonių meduoliams

  • Žiupsnelis druskos

  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių


Toks kvapnus, kad pagal kvapą galima atsekti, kur guli tas paskutinis kažkieno užslėptas gabaliukas. Taip gardu, kad norisi suvalgyti jį vienam. Tinka veganams.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pailgą 10 x 26 cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Linų sėmenis užpilkite šiltu vandeniu.

3. Paskrudinkite ALVO kanapių sėklas, jas sugrūskite.

4. Sutarkuokite morkas. Sumaišykite aliejų, cukrų, užmerktas linų sėmenis, morkas ir razinas. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, prieskonius, ALVO kanapių sėklas, druską. Viską išmaišykite ir tešlą sukrėskite į formą.

5. Kepkite apie valandą. Ar iškepęs keksas, tikrinkite medine balanėle.

Naujausi įrašai

bottom of page