Morkų uogienė su citrinomis puikiai tiks paskaninti pusryčių blynelius arba galite ją maišyti su aliejumi, actu ir žolelėmis bei naudoti salotų užpilams.
0,75 l stiklainiui
Morkų uogienei išvirti reikia:
700 g jaunų morkų
1 l obuolių sulčių
350 g DANSUKKER cukraus uogienėms
1 šaukšto tarkuotos imbiero šaknies
2 žaliųjų citrinų sulčių
4–5 trintų gvazdikėlių
1 tarkuotos citrinos žievelės
Morkas nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir apvirkite obuolių sultyse – morkos turi likti stangrios, bet ne kietos. Nupilkite sultis, palikite 400 ml. Suberkite DANSUKKER cukrų uogienėms, suberkite tarkuotą imbierą, citrinos žievelę, gvazdikėlius, užpilkite žaliųjų citrinų sulčių ir užvirinkite. Po užvirimo virkite mažoje kaitroje 10 min.
Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Supilkite į šiltus ir sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.
Skanaus!