Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas su tiesiog neatsivalgomu kreminio sūrio sluoksniu.
6–8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 40 min.
Morkų pyragui pagaminti reikia:
250 g tarkuotų morkų
4 kiaušinių
150 g aliejaus
100 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
250 g speltų miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 apelsino tarkuotos žievelės
Sirupui:
100 ml apelsinų sulčių
1 šaukštelio šviesiojo sirupo
Kremui:
400 g kreminio sūrelio
50 g cukraus miltelių
Paruoškite stačiakampę 22–24 cm formą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Morkas, kiaušinius, aliejų, nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo miltelius ir apelsino žievelę sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Tešlą supilkite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar iškepęs pyragas, patikrinkite mediniu iešmeliu. Ataušinkite pyragą ant grotelių. Nupjaukite viršutinę pyrago plutelę.
Sirupui sumaišykite apelsinų sultis bei šviesųjį sirupą ir palaistykite pyragą. Kai sirupas įsigers, užtepkite ant viršaus kremo.
Kremui sumaišykite kreminį sūrelį su cukraus milteliais.
Gardžių atradimų.