Jeigu švenčiate gimtadienį ar minite kitą pyrago vertą progą, šis morkų ir aguonų beveik tortas vertas būti pagamintas, padovanotas, suvalgytas ir pakartotas. Darbo ir laiko įdėti teks, tačiau rezultatas vertas kiekvienos į jį įdėtos minutės.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
Morkų ir aguonų pyragui pagaminti reikia:
150 g tarkuotų morkų
2 kiaušinių
70 g alyvuogių aliejaus
75 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
130 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
AGUONŲ SLUOKSNIUI:
160 ml pieno
100 g aguonų
2 kiaušinių
100 g minkšto sviesto
140 g miltų
80 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
40 g apelsinų cukatų
SIRUPUI:
50 ml apelsinų sulčių
50 ml vandens
25 g DANSUKKER šviesiojo sirupo
KREMUI:
70 g sviesto
70 g DANSUKKER cukraus miltelių
1 citrinos sultys
150 g šviežios grietinėlės sūrio
2–3 šaukštų abrikosų ir apelsinų marmelado
1. Morkas, kiaušinius, aliejų, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, miltus, kepimo
miltelius ir tarkuotą apelsinų žievelę sudėkite į trintuvo indą, sutrinkite iki vientisos masės.
2. Aguonų sluoksniui užpilkite aguonas verdančiu pienu ir dar pavirkite 20 min. Atvėsinkite.
3. Atskirkite trynius nuo baltymų.
4. Sviestą sutrinkite kartu su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, po vieną
įleiskite trynius. Masę sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir cukatais.
5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir palaipsniui įmaišykite juos į tešlą. Labai atsargiai
sumaišykite.
6. Sluoksniais dėkite morkų ir aguonų tešlą į formą ir kepkite apie 40 min. iki 170 °C temp.
įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite ar pyragas iškepęs, įsmeikite medinį iešmelį – jis turi būti
sausas. Ištraukite pyragą iš orkaitės, vėsinkite pirmiausia formoje – apie 15 min., o po to išimkite ant grotelių.
7. Sumaišykite visus sirupui skirtus produktus, kartu su DANSUKKER šviesiuoju sirupu, užvirinkite.
8. Pyragą sulaistykite karštu sirupu. Atvėsinkite.
9. Kremui suplakite sviestą ir DANSUKKER cukraus miltelius iki purios masės, įmaišykite
citrinos sultis ir grietinėlės sūrį.
10. Pyrago viršų patepkite abrikosų ir apelsinų marmeladu, ant viršaus dėkite kremą.
Skanaus.