4 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Morengams pagaminti reikia:
1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile
½ šaukšto krakmolo
3 kiaušinių baltymų
85 g cukraus
½ šaukšto baltojo vyno acto
Papuošti:
300 g šviežių uogų
Keleto šviežių mėtų lapelių
150 g mėgstamų uogų tyrės
1. Persijokite cukrų ir krakmolą.
2. Lengvai paplakite baltymus. Nuolatos plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą.
3. Suberkite cukrų ir krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.
4. Kepimo popieriumi išklotoje formoje suformuokite nedidelius morengų apskritimus. Dėkite į įkaitintą 180 °C karšo oro gruzdintuvę.
5. Nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 110 °C ir kepkite apie 30 min. (orkaitėje 40 min.). Iškepusius morengus aušinkite ant popieriaus.
6. Patiekite apibarstę uogomis, mėtomis ir pagardinę uogų tyre.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.