Desertas lyg Rojus. Nuostabaus grožio ir pilnas gyvenimo džiaugsmo. Lengvas receptas, kuriame morengai įsimyli mangus ir pasifloras.
4 asm.
Desertui su mangais ir pasifloromis paruošti reikia:
Morengams:
3 kiaušinių baltymų
85 g „Dansukker“ ekologiško cukraus
85 g „Dansukker“ miltelinio cukraus
½ šaukšto baltojo vyno acto
½ šaukšto krakmolo
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošti:
4–6 pasiflorų
1–2 mangų
125 g aviečių mėtų lapelių
1. Persijokite miltelinį cukrų ir krakmolą.
2. Lengvai paplakite baltymus, nuolatos plakdami mažomis porcijomis suberkite cukrų. Žiūrėkite, kad kiekviena cukraus porcija ištirptų baltymuose. Išplakta masė turi būti glotni, blizgi ir išlaikanti formą.
3. Suberkite miltelinį cukrų ir krakmolą, išmaišykite mentele, supilkite baltojo vyno actą, išmaišykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Ant kepimo formoje patiesto kepimo popieriaus suformuokite nedidelius morengų apskritimus ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
5. Nedelsdami sumažinkite temperatūrą iki 110 °C ir kepkite apie 15–20 min. Iškepusius morengus aušinkite ant popieriaus.
6. Pasifloras perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą ir uždėkite ant morengų.
7. Išdėliokite pjaustytus mangus, apibarstykite mėtomis ir avietėmis.
Skanaus!