Vieni vaikai mėgsta tortus su kremu, kiti be kremo, vieniems reikia biskvito, kitiems šokoladinio braunio, bet visi be išimties dievina ledų tortą. Kaip tik tokį – su zefyrais ir uogomis laidoje “KAKĖS MAKĖS restoranas” gamino Kakė Makė ir Alfas Ivanauskas.
Video receptą žiūrėkite čia.
Ledų tortui pagaminti reikia:
Šokoladinių, vanilinių ir braškinių ledų (ar kitų mėgstamų ledų)
Mažų spalvotų zefyriukų
Mėgstamų uogų (pasirinktinai):
Šilauogių
Gervuogių
Aviečių
GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“
Spragėsių
KAKĖS MAKĖS RESTORANAS – kulinarinė laida vaikams ir ne vaikams apie maistą, kūrybą virtuvėje, etiketą, bendravimo džiaugsmą ir savarankiškumą.
Kepimo formą išklokite maisto plėvele (Alfas pasirinko kekso formą), sudėkite braškinius ledus.
Dėliokite zefyrų ir šilauogių sluoksnį, šiek tiek paspauskite. Įtrupinkite GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“.
Dėkite vanilinių ledų sluoksnį. Ledai turėtų būti šiek tiek patirpę, kad būtų lengviau paskirstyti po visą formą.
Vėl berkite laužytų sausainių, zefyriukų, aviečių ir gervuogių.
Formuokite šokoladinių ledų sluoksnį ir trupinkite sausainius, kurie bus pyrago pagrindu.
Dėkite į šaldiklį ir laikykite apie 4–5 val. arba per naktį.
Išimkite sustingusį tortą iš formos, nuimkite plėvelę.
Prieš nešdami ant stalo, aplipdykite spragėsiais ir nedelsiant patiekite.
Daugiau receptų naujoje kulinarinėje laidoje vaikams KAKĖS MAKĖS RESTORANAS ir knygoje KAKĖ MAKĖ. VIRTUVĖJE SU ALFU.
Gardžių atradimų.