4-6 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
300 g nuvalyto moliūgo
2–3 purkelių šafrano
1,2 l vištienos sultinio
2 vid. dydžio bulvių
1 morkos
1 vid. dydžio svogūno
1 paprikos
TERRA CRETA aukščiausios kokybės aliejaus
1 KEKAVA šviežios viščiukų filė
Žiupsnelio druskos
250 ml virtų arba konservuotų lęšių
1. Supjaustykite moliūgą ir kepkite jį įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 20 min., kol suminkštės.
2. Šafraną užmerkite 50 ml sultinio.
3. Supjaustykite daržoves vid. dydžio netaisyklingos formos gabaliukais, svogūną ir papriką atidėkite. Įpilkite TERRA CRETA aliejaus į storo dugno puodą, trumpai pakaitinkite ir suberkite daržoves. Kepkite maždaug 15 min. Sudėkite moliūgą, įpilkite sultinį ir virkite apie 15 min.
4. Supjaustykite kubeliais KEKAVA šviežią viščiuko filė, svogūną ir papriką. Viską kepkite keptuvėje apie 20 min. Pasūdykite. Suberkite į keptuvę lęšius ir dar kartą apkepkite.
5. Išvirusią sriubą sutrinkite.
6. Patiekite sriubą su lęšiais ir vištiena.