Soti, kvapni ir jauki, lengvai pagaminama sriuba. Receptas, kuriuo dalinsitės su geriausiais draugais.
#Alfasvienasnamuose ir video receptą galite žiūrėti ČIA
Moliūgų ir raugintų kopūstų sriubai pagaminti reikia:
2 l vandens
1 „Lapino puota" ančiukų krūtinėlės file su oda
Aliejaus kepimui
1 kg moliūgo
1 vidutinio poro
1 šaukšto kmynų
50 g džiovintų grybų
Pipirų
80 g karšto rūkymo šoninės
2 skiltelių česnako
Kuokštelio šviežių petražolių
Į įkaitintą keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus ir iš visų pusių apkepiname krūtinėlę. Apkeptą krūtinėlę dedame į karštą vandenį kartu su sultiniui skirtais prieskoniais (juodaisiais pipirais, lauro lapais, druska, svogūnais ir saliero šaknimi). Verdame apie valandą, kol gausime skanų aromatingą sultinį.
Išimame krūtinėlę. Ją galite naudoti sumuštiniams arba paskaninti išvirtą sriubą, ir taip ją padaryti dar sotesnę, kad nebereikėtų antro karšto patiekalo.
Moliūgą išsėkliname, perpjauname į dvi dalis ir dedame į orkaitę ant sviestinio popieriaus, truputį apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame valandą, kol visiškai suminkštės ir lengvai apskrus.
Į paruoštą sultinį dedame raugintus kopūstus, kmynus ir džiovintus grybus. Verdame apie 15 min.
Iškeptą moliūgą išskobkite šaukštu ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą, į šią masę įpilkite kelis samčius sriubos sultinio.
Pakepinkite porą keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Į smulkintuvą, kuriame sudėti išskobti moliūgai ir įpiltas sultinys, sudėkite porus ir viską sumalkite.
Įdėkite kelis šaukštus grietinės ir vėl viską sumalkite.
Sutrintą masę sudėkite į raugintų kopūstų masę.
Pavirkite 5 min., kol užvirs ir susimaišys visi skoniai.
Susmulkinkite šoninę, česnakus bei petražoles.
Šoninę pakepinkite keptuvėje ant aliejaus.
Į pakepintą šoninę sudėkite česnaką ir petražoles.
Apkepintą šoninę, česnaką bei petražoles sudėkite serviruojant ant sriubos viršaus
ALFO PATARIMAI
Šią sriubą labai skanu valgyti su karštomis bulvėmis arba lietuviška juoda duona.
Jeigu esate vegetaras, vietoje antienos sultinio galite naudoti daržovių sultinį ir viską daryti taip pat, o pabaigoje pabarstyti kepintais saliero gabaliukais su česnaku ir petražolėmis.
Skanaus!