6-8 asm.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 160 °C
Šokoladainiui pagaminti reikia:
250 g juodojo šokolado
200 g sviesto
4 kiaušiniai
120 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus
2 šaukšteliai DANSUKKER cukraus su cinamonu
120 g miltų
Sūrio masei:
500 g „Philadelphia“ tipo sūrio
120 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus
2 šaukšteliai DANSUKKER cukraus su cinamonu
200 ml moliūgų tyrės
50 g kukurūzų krakmolo
2 kiaušiniai
1. Paruoškite 24 cm skersmens formą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
2. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu, nukaiskite, suberkite DANSUKKER ekologišką cukranendrių cukrų ir DANSUKKER cukrų su cinamonu, išmaišykite. Po vieną įmaišykite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, išmaišykite. 2–3 šaukštus tešlos atidėkite.
3. Sūrio masei sūrį išmaišykite su DANSUKKER ekologišku cukranendrių cukrumi ir DANSUKKER cukrumi su cinamonu, po to – su kiaušiniais. Sukrėskite moliūgų tyrę, pabaigoje – kukurūzų krakmolą. 2–3 šaukštus masės sumaišykite su atidėta šokoladine mase.
4. Į formą sukrėskite šokoladinę masę, ant jos – sūrio ir moliūgų masę. Ant viršaus po šaukštelį dėkite sumaišytą sūrio ir šokoladinę masę ir peiliu arba mediniu iešmeliu vedžiokite raštus. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie valandą – kol pyrago kraštai bus sutvirtėję, o viduriukas – dar „gyvas“. Aušinkite orkaitėje. Po valandos išimkite iš formos ir aušinkite ant grotelių. Šį pyragą geriausia kepti iš vakaro.
Skanaus!