top of page

Moliūginiai sausainiai


Moliūginiai sausainiai, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 15-20 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • 2 šaukšteliai DANSUKKER cukraus su cinamonu

  • 1 šaukštelis kardamono

  • Žiupsnelis maltų gvazdikėlių

  • 120 g sviesto

  • 150 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus

  • 200 ml moliūgų tyrės

  • 1 kiaušinis

  • 50 g razinų

  • 100 g lazdyno riešutų

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sumaišykite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.

3. Minkštą sviestą išsukite su DANSUKKER ekologišku cukranendrių cukrumi ir DANSUKKER cukrumi su cinamonu. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite, po to palaipsniui sudėkite moliūgų tyrę. Suberkite likusius produktus, išskyrus lazdyno riešutus, ir užminkykite tešlą.

4. Riešutus susmulkinkite.

5. Imkite po gabaliuką tešlos, formuokite rutuliuką, jį apvoliokite smulkintuose riešutuose. Dėkite ant skardos. Kepkite 15–20 min. Aušinkite sausainius ant grotelių.

Naujausi įrašai

bottom of page