Pasilepinkite moliūgų sriuba ne tik rugsėjį, bet ir spalį, o kai ją papildys jūrų gėrybės, bus
tiesiog sunku atsispirti.
Video receptą žiūrėkite čia
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Moliūgų sriubai su jūrų gėrybėmis pagaminti reikia:
⅓ nedidelio moliūgo
1 morkos
2–3 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus
1 svogūno
2–3 skiltelių česnako
500 ml SUKČIUS daržovių sultinio
10 g imbiero
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
100 g jūrų gėrybių mišinio
½ stiklinės VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno
3–4 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio „Mildutė“
2 JORĖ šviesios duonos riekelių
1 saujelės mikrožalumynų
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
1. Moliūgus ir morkas susmulkinkite.
2. Į ZYLE ketaus puodą ir ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus.
3. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
4. Į puodą sudėkite ⅓ smulkinto moliūgo, ½ smulkinto svogūno ir visas smulkintas
morkas. Įdėkite 1 skiltelę smulkinto česnako. Apkepkite apie 3–4 min.
5. Į keptuvę sudėkite likusį smulkintą moliūgą ir ant vidutinės kaitros kepkite apie 4–5 min.
6. Į puodą supilkite SUKČIUS daržovių sultinį ir uždenkite dangčiu. Virkite apie 15 min.
7. Į keptuvę su moliūgais sudėkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką.
8. Įtarkuokite imbierą ir įdėkite 1 šaukštą ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu.
9. Sudėkite jūrų gėrybių mišinį ir gerai išmaišę pakepkite apie 1–2 min.
10. Supilkite VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno ir nugarinkite.
11. Į puodą dėkite likusį sviestą ir RAMBYNO tepamą sūrelį „Mildutės“. Gerai
išmaišykite bei sutrinkite ZYLE virtuviniu trintuvu.
12. Į lėkštę pilkite sriubos bazę, ant viršaus dėkite kepintus moliūgus su jūrų gėrybėmis.
13. Patiekite su JORĖS šviesia duona, papuoškite mikrožalumynais ir pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.
Gardžių atradimų.