Kokios sriubos šiandien norėtumėte? Burokėlių? O gal moliūgų? Jeigu stebite Alfo kulinarines laidas ir skaitote portalą „VMGonline“, gana dažnai galite net nesvarstyti, ko norisi labiau, o viename patiekale suderinti du labai mėgstamus skonius! Kviečiame išsivirti jaukios, sočios moliūgų ir marinuotų burokėlių sriubos, kuriai neįmanoma atsispirti.
Moliūgai ir burokėliai dera tobulai!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Moliūgų ir marinuotų burokėlių sriubai pagaminti reikia:
1 svogūno
4 skiltelių česnako
2 vidutinių morkų
2 stiebų saliero
6–8 SPILVA marinuotų agurkėlių
2–3 šaukštų aliejaus
70 g baltojo pusiau saldaus vyno
750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio
500 g sviestinio moliūgo
100 g žaliųjų alyvuogių
4 KOTANYI laurų lapų
450 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“
Žiupsnelio kuminų
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
500 g LAPINO PUOTA ančiukų krūtinėlės filė
2–3 šaukštelių KIKKOMAN sojų padažo
4–5 šviežių kalendrų šakelių
1. Svogūną, česnaką supjaustykite kubeliais, morkas, salierus ir SPILVA marinuotus agurkėlius – griežinėliais. Dėkite kepti į įkaitintą puodą su aliejumi. Apkepinkite, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Supilkite vyną ir SUKČIUS natūralų vištienos sultinį.
2. Moliūgą supjaustykite stambesniais gabaliukais, apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, vis pavartykite. Daržoves troškinkite, kol kepa moliūgas.
3. Į puodą su daržovėmis sudėkite moliūgą, alyvuoges, KOTANYI laurų lapus ir SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“. Berkite kuminų, KOTANYI ketverių pipirų mišinio ir išmaišykite. Sriubą virkite apie 10–15 min.
4. Juostelėmis supjaustykite LAPINO PUOTA ančiukų krūtinėlės filė, dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio. Išmaišykite.
5. Į dubenį pilkite sriubos, šalia dėkite iškeptą mėsą, pagardinkite juodaisiais pipirais.
6. Puoškite šviežiomis kalendrų šakelėmis.
Gardžių atradimų.