Moliūgų tyrė – tai tikras išsigelbėjimas nestokojant moliūgų, bet neturint vietos, kur juos laikyti. Be to, ji gali būti puikiu gardžių patiekalų ingredientu. Jeigu mėgstate moliūgų pyragus, be šios tyrės – nė iš vietos.
Taip pat naudokite ją sriuboms, blyneliams, padažams ir t.t.
Moliūgą supjaustykite gabalėliais, dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą, įpilkite truputį vandens (apie 100 ml) ir sandariai uždenkite aliuminio folija.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės.
Sutrinkite iškepusius moliūgus trintuvu.
Moliūgų masę sudėkite į audiniu išklotą sietą,
Suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys.
Tokią tyrę galima šaldyti: patogiausia tai daryti nedideliuose indeliuose, o vėliau naudoti esant poreikiui.
Sėkmės ir skanaus!