top of page

Kaip pasigaminti moliūgų tyrės? (Receptas)

Moliūgų tyrė – tai tikras išsigelbėjimas nestokojant moliūgų, bet neturint vietos, kur juos laikyti. Be to, ji gali būti puikiu gardžių patiekalų ingredientu. Jeigu mėgstate moliūgų pyragus, be šios tyrės – nė iš vietos.

Taip pat naudokite ją sriuboms, blyneliams, padažams ir t.t.


Moliūgų tyrė, VMG receptai
VMG nuotr.


  1. Moliūgą supjaustykite gabalėliais, dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą, įpilkite truputį vandens (apie 100 ml) ir sandariai uždenkite aliuminio folija.

  2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės.

  3. Sutrinkite iškepusius moliūgus trintuvu.

  4. Moliūgų masę sudėkite į audiniu išklotą sietą,

  5. Suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys.

Tokią tyrę galima šaldyti: patogiausia tai daryti nedideliuose indeliuose, o vėliau naudoti esant poreikiui.


Sėkmės ir skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page