top of page

Triušienos maltinukai grietinėlės ir adžikos padaže (Receptas)

Maltiniai yra ir mėgstamas, ir nesunkiai pagaminamas patiekalas. Ypač gardu, kai patiekiami neatsivalgomame padaže.

Triušienos maltiniai grietinėlės padaže, receptas
VMG nuotr.


4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Maltiniams pagaminti reikia:

  • 500 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos

  • 1 poro baltosios dalies

  • 2 morkų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio prieskonių vištienai

  • Lydyto sviesto kepti

  • Padažui:

  • 400 ml grietinėlės

  • 1 šaukšto pomidorų padažo

  • 1 šaukštelio adžikos

  • Prieskoninių žolelių

  1. Smulkiai supjaustykite poro baltąją dalį, sutarkuokite morkas. Pakepinkite daržoves lydytame svieste. Keptas daržoves sutrinkite ir sumaišykite su LAPINO PUOTA smulkinta triušiena. Pasūdykite ir įberkite prieskonius.

  2. Suformuokite maltinius, ir trumpai apkepkite lydytame svieste.

  3. Sumaišykite grietinėlę, pomidorų padažą ir adžiką. Pasūdykite. Sudėkite maltinius į negilią kepimo formą, supilkite paruoštą padažą ir šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 min.

  4. Prie šių maltinių galite patiekti gruzdintas bulvytes arba apkeptas daržoves. Taip pat puikiai tiks šviežių daržovių salotos.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page