Putlūs, maži, šilko švelnumo rikotos ir kefyro tešlos blyneliai su obuolių įdaru tiks ir Užgavėnėms, ir pusryčiams, ir turbūt net vaikų gimtadieniams. Būtinai išbandykite, nes gali būti, kad tai naujas firminis šeimos savaitgalio blynų receptas.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 30 min.
Blyneliams pagaminti reikia:
2 kiaušinių
1–2 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
Žiupsnelio druskos
250 g kefyro
250 g rikotos
1 citrinos žievelės
1 obuolio
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
1 šaukšto itin gryno alyvuogių aliejaus
8–10 braškių
1 saujos šilauogių
1 saujelės šviežių mėtų lapelių
DANSUKKER miltelinio cukraus blyneliams papuošti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, berkite druskos ir išplakite šluotele. Supilkite kefyrą, sudėkite rikotą, įtarkuokite citrinos žievelės.
2. Obuolį nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į masę. Kruopščiai persijokite miltus, berkite DR. OETKER kepimo miltelius ir išmaišykite. Prieš kepant supilkite itin gryno alyvuogių aliejų ir dar kartą išmaišykite.
3. Mini blynelius formuokite keptuvėje virš kaitlentės, kad visi iškeptų tolygiai. Kepkite nustatę vidutinę kaitrą ir uždengus dangtį (rinkitės keptuvę su nepridegančiu paviršiumi). Apkepkite blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Patiekite su šviežiomis uogomis.
5. Puoškite mėtų lapeliais ir DANSUKKER milteliniu cukrumi.
Gardžių atradimų.