4–6 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.
Mini picoms pagaminti reikia:
7 g sausų mielių
1 šaukšto cukraus
300 ml šilto vandens
300 g miltų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Karamelizuotiems burokėliams:
300 g burokėlių
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto aliejaus
60 ml balzaminio acto
125 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
400 g konservuotų smulkintų pomidorų
150 g vytinto kumpio
80 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Miltus išmaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.
2. Tuo metu paruoškite burokėlius – supjaustykite juos kuo ploniau ir apkepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus. Tuomet supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Maišydami kaitinkite apie 8 min., kol burokėliai pasidengs glazūra.
3. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą formą.
4. Picos padą ištepkite smulkintais pomidorais ir išdėliokite kumpio griežinėlius.
5. Uždėkite paruoštų karamelizuotų svogūnų, apibarstykite sūriu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje 220 °C karšto oro gruzdintuvėje 3 min. (orkaitėje 7 min.).
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.