top of page

Mini picos su karamelizuotais burokėliais ir kumpiu (Receptas)


mini picos su karamelizuotais burokėliais_Alfo receptas
VMG nuotr.

4–6 asm.

Gaminimo laikas: 1 val. 30 min. 


Mini picoms pagaminti reikia:

  • 7 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 300 ml šilto vandens

  • 300 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus


Karamelizuotiems burokėliams:

  • 300 g burokėlių

  • 1 šaukšto sviesto

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 60 ml balzaminio acto

  • 125 g cukraus

  • Žiupsnelio druskos


Įdarui:

  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų

  • 150 g vytinto kumpio

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus


1. Paruoškite tešlą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje. Miltus išmaišykite su druska, po truputį supilkite vandenį su mielėmis ir aliejų. Išminkykite tešlą, uždenkite ją ir palikite šiltai pastovėti 1–2 val.

2. Tuo metu paruoškite burokėlius – supjaustykite juos kuo ploniau ir apkepkite keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai apskrus. Tuomet supilkite actą, suberkite cukrų ir druską. Maišydami kaitinkite apie 8 min., kol burokėliai pasidengs glazūra.

3. Pakilusią tešlą dar kartą išminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite picos padą ir patieskite į kepimo popieriumi išklotą formą.

4. Picos padą ištepkite smulkintais pomidorais ir išdėliokite kumpio griežinėlius.

5. Uždėkite paruoštų karamelizuotų svogūnų, apibarstykite sūriu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje 220 °C karšto oro gruzdintuvėje 3 min. (orkaitėje 7 min.). 


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.



Naujausi įrašai

bottom of page