Labai skanūs mini kibinai-bandelės su sultingu maltos triušienos įdaru akimirksniu dings nuo stalo ar iš iškylos krepšio.
Receptas nesudėtingas, gaminimas greitas, tik tešlą pasiruoškite iš anksto.
Kibinų tešlai pagaminti reikia:
1 kiaušinio
2 šaukštų grietinės
400 g miltų
1 šaukštelio cukraus
150 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“
½ šaukštelio druskos
Įdarui pagaminti reikia:
50 g kietojo sūrio
1 svogūno
1 skiltelės česnako
250 g LAPINO PUOTA šviežios smulkintos triušienos
1 saujos svogūnų laiškų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Miltus, VILNIAUS margariną „Kepiniams“, cukrų ir druską, sutrinkite iki vientisos trupinių masės, dėkite kiaušinius, grietinę ir išminkykite iki tešlos masės. Gautą tešlą uždenkite ir palaikykite šaldytuve 2–3 valandas, kad susistovėtų.
Gautą tešlą iškočiokite iki 2–3 mm storio, formele arba naudojant stiklinę išspauskite apskritimo formos paplotėlius.
Svogūnus, svogūnų laiškus, česnaką susmulkinkite, sumaišykite su LAPINO PUOTA smulkinta triušiena, pagardinkite druska, pipirais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Viską gerai išmaišykite.
Triušienos įdarą dėkite į paplotėlio vidų, perlenkite pusiau, užspauskite kraštelius ir sudėję į kepimo skardą, patepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite orkaitėje 25–30 min. 160 °C temperatūroje.
Video receptas:
Skanaus!