Spalvotas, sotus ir apetitą iškart sužadinantis patiekalas su miežinių kruopų perliukais, špinatų lapeliais ir viską vainikuojančiu „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu. Lengvas receptas geram rytui.
4 asm.
Gaminimas 50 min.
Reikia:
300 g miežinių kruopų perliukų
2 šalotinių svogūnėlių
Aliejaus (kepti)
1 cukinijos
6–7 mažų morkyčių
50 g mažų špinatų
4 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio Provanso žolelių
1. Išvirkite miežinius perliukus.
2. Supjaustykite šalotinius svogūnėlius smulkiais kubeliais, sukrėskite į storasienį puodą ir apkepkite aliejuje. Supjaustykite cukiniją ir morkytes, trumpai apkepkite su svogūnais – taip, kad daržovės liktų traškios, suberkite druską, Provanso žoleles.
3. Suberkite miežinę košę į puodą su daržovėmis, taip pat sudėkite špinatus ir viską pakaitinkite kartu.
4. Kiekvieną porciją patiekite su „marškinėliuose“ virtu kiaušiniu.
Skanaus!