4 asm.
Gaminimas 1 val 50 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Įmaišalui:
20 g šviežių mielių
75 ml vandens
20 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g miltų
Tešlai:
1 kiaušinio
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
450 g miltų
50 g ištirpinto sviesto
100 ml šilto pieno
Įdarui:
500 g varškės
2 kiaušinių
30 g miltų
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g braškių
1 trynio (patepti)
Trupiniams:
30 g šalto sviesto
30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
60 g miltų
Žiupsnelio druskos 1. Įmaišalui skirtus produktus sumaišykite kartu ir palikite šiltoje vietoje maždaug 15 min., kad suaktyvėtų mielės. 2. Į įmaišalą sudėkite kiaušinį, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, citrinos žievelę, miltus, pieną ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išminkykite ir palikite maždaug 45 min., arba kol tešlos tūris padvigubės. 3. Sumaišykite visus produktus, skirtus įdarui. 4. Iškočiokite tešlą stačiakampiais. Per vidurį įdėkite aukštą įdaro juostą. Ant viršaus sudėkite pjaustytas braškes. Tešlą iš abiejų šonų įpjaukite 2–3 cm pločio juostomis ir jomis apipinkite įdarą. Pynes sudėkite į skardą, uždenkite servetėle ir palikite kilti maždaug valandą. 5. Trupiniams skirtus produktus sutrinkite visus kartu pirštų galiukais iki smulkių kruopelyčių. 6. Pynes patepkite trynio plakiniu, pabarstykite trupiniais. 7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite maždaug 45–50 min.