top of page

Mielinis pyragas su varške ir braškėmis


Mielinis pyragas su varške ir braškėmis, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 1 val 50 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Įmaišalui:

  • 20 g šviežių mielių

  • 75 ml vandens

  • 20 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 30 g miltų

Tešlai:

  • 1 kiaušinio

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės

  • 450 g miltų

  • 50 g ištirpinto sviesto

  • 100 ml šilto pieno

Įdarui:

  • 500 g varškės

  • 2 kiaušinių

  • 30 g miltų

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 150 g braškių

  • 1 trynio (patepti)

Trupiniams:

  • 30 g šalto sviesto

  • 30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 60 g miltų

  • Žiupsnelio druskos 1. Įmaišalui skirtus produktus sumaišykite kartu ir palikite šiltoje vietoje maždaug 15 min., kad suaktyvėtų mielės. 2. Į įmaišalą sudėkite kiaušinį, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, citrinos žievelę, miltus, pieną ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išminkykite ir palikite maždaug 45 min., arba kol tešlos tūris padvigubės. 3. Sumaišykite visus produktus, skirtus įdarui. 4. Iškočiokite tešlą stačiakampiais. Per vidurį įdėkite aukštą įdaro juostą. Ant viršaus sudėkite pjaustytas braškes. Tešlą iš abiejų šonų įpjaukite 2–3 cm pločio juostomis ir jomis apipinkite įdarą. Pynes sudėkite į skardą, uždenkite servetėle ir palikite kilti maždaug valandą. 5. Trupiniams skirtus produktus sutrinkite visus kartu pirštų galiukais iki smulkių kruopelyčių. 6. Pynes patepkite trynio plakiniu, pabarstykite trupiniais. 7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite maždaug 45–50 min.

Naujausi įrašai

bottom of page