Dažnai mėgautis mieliniais sklindžiais ir kitais miltiniais patiekalais tikrai nereikėtų, bet kartais galima, o ypač tais, kurie išties verti ypatingo dėmesio dėl savo ypatingo skonio.
Šie mieliniai sklindžiai tinka ir pusryčiams, ir vakarienėms, ir mažai šventei kasdienybėje.
Mieliniams sklindžiams pagaminti reikia:
25 g šviežių mielių
250 ml šilto pieno
30 g cukraus
1 kiaušinio
30 g ištirpinto sviesto
Žiupsnelio druskos
450 g miltų
1–2 obuolių
Lydyto sviesto (kepti)
Cukraus (pabarstyti)
1. Sumaišykite pieną, cukrų bei mieles ir palikite 10 min., kol suaktyvės mielės – pieno paviršiuje pamatysite putų „kepurėlę“.
2. Obuolį nulupkite ir supjaustykite smulkiai kubeliais.
3. Į mielių tirpalą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suberkite miltus. Viską gerai išplakite, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą ir suberkite pjaustytą obuolį. Palikite maždaug 30 min., kad tešla pakiltų.
4. Vandeniu suvilgytu šaukštu imkite nedidelį kiekį tešlos ir dėkite į keptuvę su įkaitintu lydytu sviestu, bet stebėkite, kad keptuvė nebūtų labai karšta, nes sklindžiai greitai apkeps iš išorės ir bus neiškepę viduje.
5. Dar karštus sklindžius pabarstykite cukrumi.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.
Commenti