Šiais gardžiais blynais pasilepinti galite bet kada, nesvarbu ar pusryčiai, ar pietūs, ar
savaitgalio brunch‘as – jų įdaras vilios ragauti dar ir dar kartą.
Video receptą žiūrėkite čia.
3–4 asm.
Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.
Mieliniams blynams su tįstančiu sūrio įdaru pagaminti reikia:
1 stiklinės ŽEMAITIJOS pieno
1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
1 šaukštelio sausų mielių
170 g miltų
1–2 šaukštų BASSO purškiamo alyvuogių aliejaus
250 g LAPINO PUOTA triušienos mėsos (troškinti, kepti)
Keleto riekelių GERMANTO sūrio „Gouda“
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų krapų
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio KOTANYI džiovintų bazilikų
1 šaukšto SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis
1 šaukšto ŽEMAITIJOS kastinio su žolelėmis
1 saujelės šviežių bazilikų lapelių
1. Prikaistuvyje arba ZYLE keptuvėje pašildykite ŽEMAITIJOS pieną kartu su
DANSUKKER šviesiuoju sirupu.
2. Į dubenį muškite kiaušinius, pasūdykite ir gerai išplakite. Supilkite šiltą pieną.
3. Toje pačioje keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą.
4. Į kiaušinio ir pieno mišinį sudėkite sausas mieles, dalį miltų, išmaišykite. Sudėkite
likusius miltus, supilkite lydytą sviestą. Išmaišykite. Tešlą šiltai kildinkite 45–60 min.
5. Į dvi keptuves ir ant metalinio žiedo papurkškite BASSO purškiamo alyvuogių
aliejaus.
6. Į vieną iš keptuvių sudėkite LAPINO PUOTA triušienos mėsą (troškinti, kepti), į kitą
dėkite kelis šaukštus tešlos, perlenktą GERMANTO sūrio „Gouda“ riekelę ir uždėkite
dar tešlos. Kepkite ant nedidelės kaitros po 3–4 min. iš abiejų pusių.
7. Triušieną pagardinkite KOTANYI prieskoniais ir pasūdykite.
8. Į triušieną dėkite SACLA orkaitėje keptus pomidorus su alyvuogėmis ir gerai
išmaišykite. Patroškinkite 1–2 min.
9. Į lėkštę dėkite troškintą triušieną, ŽEMAITIJOS kastinį su žolelėmis, sudėkite blynus
ir papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.
Skanaus.