4 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 šaukšto garstyčių
300 ml grietinėlės
250 ml baltojo sauso vyno
3 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
1 ropinio svogūno
50 g sviesto
300 g baltos žuvies filė
300 g lašišos filė
20 lukštentų krevečių
20 midijų
druskos, pipirų
smulkintų petražolių
1. Giliame prikaistuvyje išlydykite sviestą. Suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir saliero stiebus. Pakepinkite, kol suminkštės.
2. Supilkite vyną.
3. Sudėkite žuvies gabalėlius ir krevetes. Patroškinkite 2–3 min.
4. Supilkite grietinėlę, sumaišytą su garstyčiomis, sudėkite midijas.
5. Troškinkite, kol geldelės atsidarys, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis.