2 asm.
Reikia:
1 nedidelio rausvojo svogūno
50 g karšto rūkymo šoninės
50 g sviesto
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio rudojo cukraus
2 kriaušių
3 skiltelių česnako
500 g midijų
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
100 ml vištienos sultinio
kelių šakelių šviežio rozmarino
druskos, juodųjų pipirų
Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepkite puode arba gilioje keptuvėje su sviestu, aliejumi, šonine ir rozmarinu.
Suberkite cukrų ir kubeliais pjaustytas kriaušes. Maišydami kepkite dar kelias minutes. Sudėkite midijas ir smulkiai pjaustytą česnaką.
Pagardinkite druska, pipirais. Supilkite smulkintus pomidorus ir sultinį.
Uždenkite dangčiu ir patroškinkite dar apie 5 min., kol midijos atsivers.
Midijas patiekite gilioje lėkštėje su padažu.
Skanaus!