top of page

Šventiniai receptai. Midijos su grybais (Receptas)

Gal ir nelabai tradicinis patiekalas Kūčioms ar Kalėdoms, bet tikrai tinkamas. Be to, tradicijas gi kuriame patys. Visgi jeigu Kūčioms gaminti neišdrįsite, midijas su grybais paruoškite Naujųjų vakarienei. Pirštelius aplaižysite!


midijos su grybais_Alfo receptas
VMG nuotr,

4 asm.


Midijoms su grybais paruošti reikia:

  • 800 g šaldytų midijų

  • 1 svogūnėlio

  • 2–3 skiltelių česnako

  • ¼ pankolio

  • 1 poro baltosios dalies

  • 1 saliero lapkočio

  • 300 g šitakių

  • Sviesto ir alyvuogių aliejaus (kepimui)

  • 2–3 šakelių šviežių čiobrelių

  • 500 ml sauso baltojo vyno

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  1. Atitirpinkite midijas šaldytuvo apatinėje lentynoje arba kambario temperatūroje.

  2. Svogūnėlį smulkiai supjaustykite, česnaką nulupkite ir sutrinkite peilio galu, pankolį supjaustykite šiaudeliais, porą ir saliero lapkotį – mažais kubeliais, grybus – plonomis riekelėmis.

  3. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, tada suberkite svogūną, česnaką, likusias daržoves, grybus ir kepkite, kol suminkštės.

  4. Tada įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, supilkite vyną, užvirinkite ir sudėkite midijas. Pavirkite 2–3 min. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti dar 2–3 min. Patiekite apibarstę tarkuota citrinos žievele. 


 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


 


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page