Gal ir nelabai tradicinis patiekalas Kūčioms ar Kalėdoms, bet tikrai tinkamas. Be to, tradicijas gi kuriame patys. Visgi jeigu Kūčioms gaminti neišdrįsite, midijas su grybais paruoškite Naujųjų vakarienei. Pirštelius aplaižysite!
4 asm.
Midijoms su grybais paruošti reikia:
800 g šaldytų midijų
1 svogūnėlio
2–3 skiltelių česnako
¼ pankolio
1 poro baltosios dalies
1 saliero lapkočio
300 g šitakių
Sviesto ir alyvuogių aliejaus (kepimui)
2–3 šakelių šviežių čiobrelių
500 ml sauso baltojo vyno
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Atitirpinkite midijas šaldytuvo apatinėje lentynoje arba kambario temperatūroje.
Svogūnėlį smulkiai supjaustykite, česnaką nulupkite ir sutrinkite peilio galu, pankolį supjaustykite šiaudeliais, porą ir saliero lapkotį – mažais kubeliais, grybus – plonomis riekelėmis.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, tada suberkite svogūną, česnaką, likusias daržoves, grybus ir kepkite, kol suminkštės.
Tada įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, supilkite vyną, užvirinkite ir sudėkite midijas. Pavirkite 2–3 min. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite pastovėti dar 2–3 min. Patiekite apibarstę tarkuota citrinos žievele.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
Gardžių atradimų.