top of page

MIDIJOS SU DEGINTŲ PAPRIKŲ IR POMIDORŲ PADAŽU (Receptas)

Greitai paruošiamas, labai skanus, jaukus, sodrus patiekalas, kuriam ypatingą skonio akcentą suteikia degintų pomidorų ir paprikų padažas. Beje, tirštas padažas neužgožia midijų skonio. Labai tinka savaitgalio pietums, šventinei vakarienei ir visada, kai norisi jaukaus ir šiek tiek nuo kasdienybės pakylėjančio maisto. Paskrudinkite duonos skrebutį ir pirmyn į malonumą!


Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis! 


midijos su degintų pomidorų padažu_Alfo receptas
VMG nuotr.


 

Video receptą rasite Alfo IG profilyje čia

 

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Midijoms su degintų pomidorų padažu pagaminti reikia:

  • 2–3 vidutinių paprikų

  • 3–4 vidutinių pomidorų

  • 1½ didelio svogūno

  • 1 aitriosios raudonos paprikos

  • 6–7 skiltelių česnako

  • 5–6 šaukštų BASSO ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska

  • 100 g saliero lapkočių

  • 150 g morkų

  • 10 g petražolių

  • 1 kg šviežių midijų

  • 100 ml baltojo vyno

  • ½ šaukšto DANSUKKER tamsiojo cukraus „Muscovado“

  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto

  • ½ stiklinės sultinio

  • Keleto čiabatos riekelių

Alfo receptas_midijos su padažu
VMG nuotr.

1. Paprikas supjaustykite stambiai ir išvalykite sėklytes. Pomidorus perpjaukite į 4–6 dalis, 1 svogūną supjaustykite stambiai, aitriąją papriką susmulkinkite.

2. Į kepimo skardą sudėkite smulkintas daržoves, česnako skilteles, pilkite 3–4 šaukštus BASSO ypač gryno alyvuogių aliejaus ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.

3. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 40 min.

4. Saliero lapkočius ir morką stambiai supjaustykite, likusį svogūną supjaustykite griežinėliais, petražoles susmulkinkite.

5. Į keptuvę su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintas daržoves ir kepinkite vis maišydami apie 3–4 min., kol daržovės suminkštės.

6. Sudėkite gerai nuplautas midijas ir užpilkite vynu. Uždenkite dangčiu, troškinkite apie 3–4 min., kol midijos atsivers.

7. Troškintas midijas pagardinkite smulkintomis petražolėmis.

8. Orkaitėje keptas daržoves sudėkite į trintuvo indą, supilkite visą skystį iš skardos ir pagardinkite DANSUKKER tamsiuoju cukrumi „Muscovado“, actu bei sultiniu. Rankiniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės.

9. Į serviravimo indą supilkite gautą padažą, ant viršaus dėkite troškintas midijas ir patiekite su skrudintomis čiabatos riekelėmis.



Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page