Greitai paruošiamas, labai skanus, jaukus, sodrus patiekalas, kuriam ypatingą skonio akcentą suteikia degintų pomidorų ir paprikų padažas. Beje, tirštas padažas neužgožia midijų skonio. Labai tinka savaitgalio pietums, šventinei vakarienei ir visada, kai norisi jaukaus ir šiek tiek nuo kasdienybės pakylėjančio maisto. Paskrudinkite duonos skrebutį ir pirmyn į malonumą!
Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis!
Video receptą rasite Alfo IG profilyje čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Midijoms su degintų pomidorų padažu pagaminti reikia:
2–3 vidutinių paprikų
3–4 vidutinių pomidorų
1½ didelio svogūno
1 aitriosios raudonos paprikos
6–7 skiltelių česnako
5–6 šaukštų BASSO ypač gryno alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska
100 g saliero lapkočių
150 g morkų
10 g petražolių
1 kg šviežių midijų
100 ml baltojo vyno
½ šaukšto DANSUKKER tamsiojo cukraus „Muscovado“
2 šaukštų raudonojo vyno acto
½ stiklinės sultinio
Keleto čiabatos riekelių
1. Paprikas supjaustykite stambiai ir išvalykite sėklytes. Pomidorus perpjaukite į 4–6 dalis, 1 svogūną supjaustykite stambiai, aitriąją papriką susmulkinkite.
2. Į kepimo skardą sudėkite smulkintas daržoves, česnako skilteles, pilkite 3–4 šaukštus BASSO ypač gryno alyvuogių aliejaus ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.
3. Kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 40 min.
4. Saliero lapkočius ir morką stambiai supjaustykite, likusį svogūną supjaustykite griežinėliais, petražoles susmulkinkite.
5. Į keptuvę su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus sudėkite smulkintas daržoves ir kepinkite vis maišydami apie 3–4 min., kol daržovės suminkštės.
6. Sudėkite gerai nuplautas midijas ir užpilkite vynu. Uždenkite dangčiu, troškinkite apie 3–4 min., kol midijos atsivers.
7. Troškintas midijas pagardinkite smulkintomis petražolėmis.
8. Orkaitėje keptas daržoves sudėkite į trintuvo indą, supilkite visą skystį iš skardos ir pagardinkite DANSUKKER tamsiuoju cukrumi „Muscovado“, actu bei sultiniu. Rankiniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės.
9. Į serviravimo indą supilkite gautą padažą, ant viršaus dėkite troškintas midijas ir patiekite su skrudintomis čiabatos riekelėmis.
Gardžių atradimų.