Manote, kad midijos nėra sotus patiekalas? Ši sriuba-troškinys, bus puikus
patiekalas Jūsų šeimos pietums ar vakarienėms.
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2–3 asm.
Gaminimo laikas: apie 30 min.
Midijoms su daržovėmis pagaminti reikia:
2 bulvių
2 nedidelių svogūnų
3–4 skiltelių česnako
4–5 šaukštų BASSO tyro alyvuogių aliejaus
3 KOTANYI laurų lapų
Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su jūros druska
1 stiklinės TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
2 stiklinių sultinio
2 saujų įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
1–2 šaukštų JADE BRIDGE ryžių acto
1 šaukšto tabasko padažo
2–3 saujų midijų
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
1 saujelės bazilikų lapelių
1. Bulves supjaustykite stambesniais, o svogūnus – smulkesniais kubeliais. Česnako
skilteles sukapokite.
2. Į ZYLE nepridegantį puodą pilkite BASSO tyrą alyvuogių aliejų ir įkaitinkite.
3. Sudėkite smulkintas bulves ir svogūną. Kepkite apie 3–4 min., kol gražiai apskrus.
4. Sudėkite kapotas česnako skilteles ir KOTANYI laurų lapus. Pagardinkite KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su jūros druska.
5. Viską užpilkite TINGINIO PANTIS nealkoholiniu obuolių sidru ir patroškinkite 2–3 min.
6. Pilkite sultinio, sudėkite vyšninius pomidorus. Viską pagardinkite JADE BRIDGE ryžių actu ir tabasko padažu. Pasūdykite.
7. Troškinkite 5–6 min. ir sudėkite nuvalytas midijas. Patroškinkite dar apie 2–3 min.
8. Kai išvirs, sudėkite į gilią lėkštę ir pagardinkite tarkuota citrinos žievele bei bazilikų
lapeliais.
Skanaus.