Reikia:
1 kg midijų
1 svogūno
6-8 skiltelių česnako
250 ml nealkoholinio baltojo vyno
250 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto
1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Prieskonių jūros gėrybėms
Ryšelio petražolių ir kalendrų
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
1 čiabatos
Midijas kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, patikrinkite, ar jos visos tinkamos vartoti. Sudėkite į puodą, įpilkite stiklinę vandens, uždenkite ir kaitinkite 10-15 min.Duoną supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.Supjaustykite svogūnus ir česnaką. Ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir česnaką į sviestą, kepkite, kol lengvai apskrus. Įberkite prieskonių, druskos, 2 pipirų mišinio, įpilkite nealkoholinio vyno ir pavirkite, kol pusę vyno kiekio nugaruos.Įpilkite šaukštelį DANSUKKER auksaspalvio sirupo. Supilkite grietinėlę ir sudėkite apelsinų žievelę, trumpai pavirkite.Išvirusias midijas patiekite su padažu ir čiabatos skrebučiais.