top of page

Mėsos iešmeliai su uogų ir mėtų tzatziki ir šiltas uogų pyragas su sausainiais ir ledais (Receptai)

Alfas šį kartą iškėlė tikrą grilio vakarėlį. Atskleidė, kaip pasigaminti sultingą šašlykų konkurentą bei išskirtinį desertą, kurį taip pat gaminsite grilyje.


mėsos iešmeliai su tzatziki padažu, receptas
VMG nuotr.

Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia


Mėsos iešmeliams su uogų ir mėtų tzatziki pagaminti reikia:

  • 1 agurko

  • 1 mėlynojo svogūno

  • ½ saujos kalendrų, petražolių, krapų

  • 1 šaukšto DOBILAS natūralaus ekologiško jogurto

  • 1 saujos SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 citrinos

  • 1 skiltelės česnako

  • Šlakelio OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI mairūnų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė

  • 2 VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto kalendros lapelių

  1. Į dubenį sutarkuokite agurką, svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, prieskonines žoleles susmulkinkite. Dėkite DOBILAS natūralaus ekologiško jogurto, tarkuotą citrinos žievelę, druską, pipirus, pjaustytą česnaką, tarkuotus SPILVA marinuotus agurkėlius ir viską gerai išmaišykite.

  2. Į kitą dubenį pilkite OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus, berkite KOTANYI mairūno, KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių, druskos ir pipirų, išmaišykite. Sudėkite LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė ir viską gerai išmaišykite.

  3. Marinuotą triušienos mėsą maukite ant iešmelio ir kepkite ant įkaitinto ZYLE KAMADO grilio iš abiejų pusių, kol apskrus ir pilnai iškeps.

  4. VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus mėsainių bandeles pašildykite ant įkaitinto grilio. Ant apskrudintos bandelės dėkite tzadziki padažą, keptus triušienos iešmelius ir šviežią kalendrą.


 

šiltas sausainių ir ledų desertas, receptas
VMG nuotr.

Šiltam uogų pyragui su sausainiais ir ledais pagaminti reikia:

  • 1 saujos braškių

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 2 šaukštų NATURLI midgolinių valgomųjų ledų su citrinomis „Lemon Chills“

  • 1 citrinos

  • 1 pakelio GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“

  1. Braškes supjaustykite stambiais gabaliukais ir berkite į keptuvę, dėkite DANSUKKER cukraus marmeladams, NATURLI midgolinių valgomųjų ledų su citrinomis „Lemon Chills“ ir kepkite virš įkaitinto ZYLE KAMADO grilio, kol braškės suirs ir viskas sutirštės.

  2. Į gautą masę įspauskite citrinos sulčių ir pakaitinkite dar 1–2 min.

  3. GAIDELIS pusrytainius su vanile „7 grūdai“ sutrupinkite ir dėkite ant braškių masės, pagardinkite pasirinktais ledais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page