Ketinate užsisakyti mėsainį? O gal pasigaminkite namuose – sultingą, su ištroškinta plėšyta kiauliena ir BBQ padažu? Ne tik skaniau, bet ir sveikiau!
Mėsainiui su plėšyta kiauliena pagaminti reikia:
1 kg kiaulienos sprandinės
½ šaukšto druskos
½ šaukšto juodųjų pipirų
½ šaukšto kalendrų
½ šaukšto kumino
½ šaukšto rūkytos paprikos
1½ l vandens
1 česnako galvos
2 laurų lapų
2 mėsainių bandelių
2 šaukštų BBQ padažo
100 g mėgstamų kopūstų salotų
Kiaulienos sprandinę įtrinkite druska, pipirais, kalendromis, kuminu ir rūkyta paprika.
Į greitpuodį supilkite vandenį, sudėkite sprandinę, pusiau perpjautą česnaką, laurų lapus ir uždengę dangčiu troškinkite apie 1–1,5 val. ant vidutinės kaitros, kol mėsa suminkštės ir vidinė temperatūra pasieks 92 °C temp. ar daugiau.
Bandeles paskrudinkite sausoje keptuvėje
Troškintą mėsą išimkite iš sultinio ir dviejų šakučių pagalba suplėšykite bei sumaišykite su BBQ padažu.
Patiekiant ant skrudintos bandelės vidinių dalių užtepkite BBQ padažo, sudėkite plėšytą kiaulieną, ant viršaus sudėkite kopūstų salotas ir viršutinę bandelę.
Skanaus!