Susipažinti ir paplepėti su „Sofa de Pancho“ komanda ėjome saulėtą ketvirtadienio pavakarę, kai saulė, atsispindinti nuo marių, jau nebespigino veidų, bet leido mėgautis jaukia šiluma ir subtiliais muzikos, skambančios iš patefono, garsais.
Priėję arčiau iškart supratome, jog atėjome į restoraną, kuris jau spėjo gerokai įsibėgėti su pilnu kiemu svečių ir apetitą žadinančiu maistu, nors duris atvėrė tik birželio viduryje.
Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Anksčiau šiame mediniame name buvo įsikūrusi kavinė pavadinimu „Laumė“, iš kurios naujajame restorane liko tik stalas, kurį „Sofa de Pancho“ kolektyvas restauravo ir dabar naudoja virtuvėje. Restorano savininkė Diana Puškoriūtė-Bartkuvienė prasitaria, jog svečiai neretai prisimena šios kavinės praeities vaizdus, tačiau akivaizdu, kad jau atėjo pats laikas kurti naujas istorijas šiai nuostabiai marių pakrantės atkarpai.
Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Restorano patalpose daug naujovių, štai viena ryškiausių – mėlyna malkinė krosnis virtuvėje, pro kurios karštį turi pereiti vos ne kiekvienas valgiaraščio patiekalas. Didžiausia meniu pažiba – tacos. Juos galima užsisakyti ir didelę porciją dalinimuisi (4 asm. – 36 Eur), ir mažesnę tik sau. Tiesa, pasirinkimas čia kiek mažesnis nei Vilniaus restorane, tačiau jau nuo kitos savaitės (pokalbis vyko prieš Mindauginių savaitgalį – red. past.) galėsime sugrįžti ragauti krosnyje keptų midijų su chipotles pasta ir aštuonkojo.
Tacos gambas. Krevetės, salsa mexicana, guacamole, sūrio salsa, salotos (12 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Taip pat savaitgalio rytais restorane yra ruošiamas specialus pusryčių meniu, kurio metu galima paskanauti tradicinės meksikietiškos kiaušinienės, avokadų skrebučių su namine natūralaus raugo duona, baltųjų kukurūzų pozole sriubos bei kitų Meksikos pusryčių patiekalų (7 – 13 Eur).
Restorano savininkė Diana prasitaria, kad per Mindauginių savaitgalį jie ir vėl atidaro praeitais metais Nidos prieplaukoje veikusį dvylikos vietų laivelį „Freiheit“ (liet. laisvė; Naglių g. 14, Neringa – aut. past.), kuriame šiemet bus tik gėrimai.
Tacos el pastor. Lėtai troškinta kiauliena, jalapeño-avokadų salsa, ananasas, kalendra, baltieji svogūnai (7 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
O štai restorano sezono pabaiga planuojama iškart po regatos (rugpjūčio 19 d. – aut. past.). Nors „Sofa de Pancho“ šeimininkai tikisi rasti šefą, kuris sutiktų dirbti savaitgaliais ir galėtų kviesti svečius pabūti kartu kokybiškoje aplinkoje net ir žiemos metu.
Šefai. Virtuvės šefas – Vitalis Čižauskas, „creative chef“ – Alberto Figueroa.
Gringa. Kvietinė tortilija, kepta su sūriu ir el pastor, namų salsa (7 Eur). Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
Darbo laikas: Treč.–Penkt. 17:00–23:00, Šešt. 11:00–14:00, 17:00–23:00, Sekm. 11:00–14:00. Pirmadieniais ir antradieniais nedirba.
Adresas: Pamario 24 B, Nida
„Facebook“ paskyra ČIA.