Meksikietiškoms salotoms su krevečių iešmeliais pagaminti reikia:
19–20 vyšninių pomidoriukų
2 gerai prinokusių avokadų
1 mėlynojo svogūno
2–3 šaukštų marinuotų paprikų
2–3 šaukštų konservuotų kukurūzų
150 g GERMANTAS sūrio „Tilsit“
1 kepto batato
Keleto SPILVA marinuotų uoginių paprikų
2–3 česnako skiltelių
200 g krevečių (šviežių arba apvirtų)
2 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus
1 šaukšto saldžiarūgščio padažo
200 g šaldytų mangų ir ananasų
Padažui:
3 šaukštų majonezo
1 šaukšto saldžiarūgščio padažo
½ žaliosios citrinos sulčių
Keleto šviežių bazilikų lapelių
1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, avokadams išimkite kauliukus,
supjaustykite dar odelėje ir šaukštu išskobkite. Dėkite viską į dubenį.
2. Tai pat į dubenį dėkite per pusę perpjautus pomidoriukus, marinuotas paprikas, kukurūzus,
kubeliais pjaustytą #GERMANTAS sūrį „Tilsit“, SPILVA marinuotų uoginių paprikų
griežinėlius ir kubeliais pjaustytą batatą. Viską išmaišykite.
3. Krevetes sumaišykite su smulkintu česnaku, OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejumi, šaukštu
saldžiarūgščio padažo ir ananasais bei mangais. Tada suverkite ant iešmelių vėrinukus ir
kepkite aliejumi apšlakstytame ZYLE grilyje keletą minučių.
4. Majonezą, saldžiarūgštį padažą ir žaliosios citrinos sultis sumaišykite ir dėkite ant salotų
keliose vietose.
5. Iškeptus iešmelius dėkite ant paruoštų salotų. Galite papuošti bazilikų lapeliais.
Gardžių atradimų.