Meksikietiški takai su vištiena ir grilyje keptais ananasais (Receptas)
- eglerace
- 2022-07-07
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2023-05-19
Nuspalvinkite savo iškylą ryškiais saulėtosios Meksikos atspalviais ir skoniais. Nustebinkite savo draugus fiesta, kuriai neatsispirs nė vienas.

Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia
Takams su vištiena pagaminti reikia:
Žiupsnelio KOTANYI česnakų granulių
Žiupsnelio KOTANYI raudonėlio
Žiupsnelio KOTANYI kumino
Žiupsnelio KOTANYI rūkytos paprikos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
3 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
1 šaukšto raudonojo vyno acto
2 šaukštų ananasų sulčių
200 g vištienos blauzdelių mėsos
1 avokado
1 pomidoro
1 svogūnėlio
1 skiltelės česnako
Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos
1 didelio griežinėlio ananaso
3–4 tortilijų
4 šaukštų FELIX pikantiško padažo „Burger“
200 g NATURLI sojų kukulių
Keleto kalendros lapelių
1 žaliosios citrinos
Į dubenį dėkite visus KOTANYI prieskonius, pilkite OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejų, raudonojo vyno actą, ananasų sultis ir viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną, ją išmasažuokite, leiskite pastovėti bent 20 min.
Avokadą, pomidorą, svogūną, česnaką supjaustykite ir sudėkite į dubenį, berkite KOTANYI druską, pipirus, aitriąją papriką ir gerai išmaišykite.
Vištieną, ananasą dėkite kepti į įkaitintą grilį ir kepkite iš abiejų pusių, kol ananasas apskrus ir šiek tiek suminkštės. Iškepus supjaustykite juostelėmis.
Takų paplotėlius apkepkite ZYLE KAMADO grilyje. Ant paplotėlių tepkite FELIX pikantiško padažo „Burger“, dėkite avokadų, svogūnų užtepėlę, ananasą, ant vieno paplotėlio dėkite pjaustytą vištieną, ant kito – keptus NATURLI sojų kukulius. Viską pagardinkite šviežiomis kalendromis, įspauskite citrinos sulčių.
Skanaus!