4–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Baltai mišrainei su krevetėmis paruošti reikia:
1 vidutinės saldžios bulvės
Žiupsnelio druskos
300 g valytų nevirtų krevečių
2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1 didelio prinokusio avokado
100 g vyšninių pomidorų
1 vidutinio mėlynojo svogūno
4 šaukštų graikiško jogurto
1 žaliosios citrinos
2 šaukštų SUSLAVIČIAUS padažo „Majonezas & kečupas“
4 šaukštų konservuotų pupelių
3 šaukštų konservuotų kukurūzų
3–4 konservuotų aitriųjų paprikų
2 šaukštų SPILVA konservuotų Chalapos paprikų
1 saujos kalendrų lapelių
Saldžią bulvę nuvalykite ir supjaustykite 1 cm kubeliais. Sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite apie 10–12 min. nuolat maišydami. Iškepusias pagardinkite druska, išmaišykite ir atvėsinkite.
Krevetes kepkite keptuvėje su aliejumi apie 2–3 min. iš abiejų pusių. Iškepus dėkite druskos, pipirų, išmaišykite, atvėsinkite ir supjaustykite į 2–3 dalis.
Avokadui išimkite minkštimą ir supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, svogūną supjaustykite stambiomis juostelėmis.
Graikišką jogurtą sumaišykite su ¼ žaliosios citrinos žievelės ir druska.
Į lėkštę sudėkite SUSLAVIČIAUS padažą „Majonezas & kečupas“, ant viršaus dėkite pupeles, kukurūzus, keptas saldžias bulves, avokadus, vyšninius pomidorus, aitriąsias paprikas, SPILVA konservuotas Chalapos paprikas, svogūnus, pilkite jogurto padažo, ant viršaus sudėkite keptas krevetes, papuoškite kalendrų lapeliais ir likusios žaliosios citrinos skiltelėmis.
Gardžių atradimų.