Kalėdų jausmas ateina tada, kai namai pakvimpa mandarinais ir, žinoma, meduoliais, Meduolio su melasa receptas, pagal kurį paruošti šį gardų, purų, drėgną pyragą padės universalus maisto smulkintuvas BLENDTEC.
Meduolio tešlai pagaminti reikia:
80 g VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
80 ml pieno
2 stiklinių miltų
1 kiaušinio
½ stiklinės cukraus
1 šaukštelio kepimo sodos
½ stiklinės melasos sirupo
1 šaukštelio malto kardamono
1 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Žiupsnelio druskos
Kepimo skardai patepti:
1 šaukšto VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
1 šaukšto miltų
Papuošimui:
1 šaukšto cukraus miltelių
Lydytą VILNIAUS margariną „Kepiniams su sviestu“ išlydykite ir sudėkite į BLENDTEC trintuvą su likusiais ingredientais. Naudojant tešlos maišymo funkciją, išmaišykite tešlą.
Kepimo skardelę patepkite VILNIAUS margarinu „Kepiniams su sviestu“ ir plonu sluoksniu apibarstykite miltais.
Į skardelę supilkite tešlą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 45–50 min.
Iškepusį meduolį išimkite iš skardelės ir atvėsinkite.
Patiekiant užberkite cukraus miltelių.
Video receptas:
Skanaus.