top of page

„Medauninkas“ su ruginiais miltais


„Medauninkas“ su ruginiais miltais, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 150 g ruginių miltų

  • 150 g kvietinių miltų

  • 100 g sviesto

  • 100 g rudojo cukraus

  • 3 šaukštai medaus

  • 1 kiaušinis

  • 200 ml pieno

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis prieskonių meduoliams

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Pailgą kepimo formą (12×25 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Miltus, kepimo miltelius ir prieskonius sumaišykite.

3. Sviestą ištirpinkite kartu su medumi ir cukrumi. Masę atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir paplakite, supilkite pieną. Sumaišykite su birių sudedamųjų dalių mišiniu.

4. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 40 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepęs. Ištraukite, 10–15 min. aušinkite formoje, tada išimkite ir aušinkite ant grotelių.

5. Ataušusį pyragą suvyniokite į kepimo popierių, po to – į maistinę plėvelę ir galite laikyti 14–18 dienų.

Naujausi įrašai

bottom of page