4 asm.
Gaminimas 10 min.
Zzz 30 min.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Keptiems moliūgams su jogurto ir riešutų padažu reikia:
1 kg išvalyto moliūgo (geriausiai tinka muskatinis arba „Hokkaido“ rūšies)
Stambios jūros druskos
Aliejaus
Padažui:
250 g graikiško jogurto arba natūralaus ekologiško jogurto DOBILAS
100 g graikinių riešutų
1 skiltelė česnako
Druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Moliūgą supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite maždaug 15–20 min., kol moliūgas suminkštės.
Riešutus užmerkite šaltame vandenyje pusvalandžiui. Po to nuvarvinkite ir susmulkinkite trintuvu.
Jogurtą sumaišykite su smulkintais riešutais, smulkinta česnako skiltele ir pasūdykite. Keptą moliūgą patiekite su padažu.
Skanaus!