Uogų tinginys - tai dar vienas greitai pagaminamas ir neatsivalgomas skanėstas įvairioms progoms.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
Marmuriniam tinginiui pagaminti reikia:
100 g sutirštinto pieno
100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb. (išlydyto)
100 g baltojo šokolado
30 g liofilizuotų braškių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
15 g liofilizuotų aviečių
1 pakelio „Oreo“ baltų sausainių
1 saujos baltojo šokolado kamuoliukų su traškučiais
Lydyto šokolado arba purškiamo šokolado (papuošti)
1. Sutirštintą pieną, sviestą ir šokoladą išlydykite 65 °C temp. Viską išmaišykite. Įberkite šiek tiek liofilizuotų, rankomis sutrintų braškių. Įtarkuokite citrinos žievelės.
2. Į išlydytą glajų suberkite šokoladinius kamuoliukus, sutrupintas liofilizuotas uogas ir sausainius, išmaišykite.
3. Viską sudėkite į norimą formą, suslėkite ir palikite per naktį šaldiklyje.
4. Kitą dieną apliekite šokoladu arba apipurkškite purškiamu baltuoju šokoladu Jūsų norima spalva (aš naudojau „Velvet“ žalios spalvos) ir palikite kambario temp., kad visiškai atitirptų. Supjaustykite ir patiekite.
ALFO PATARIMAI:
· Šį tinginį galite daryti skirtingose formose arba formuoti, kaip paprastą tinginį ir susukti į plėvelę.
· Galite rinktis ir kitus Jūsų mėgstamus sausainius.
· Jei neradote traškių šokoladinių kamuoliukų, juos galite keisti kukurūzų dribsniais, bet skonis su burbuliukais bus geresnis.
Skanaus!