top of page

Marmurinis netikras zuikis (Receptas)


netikras zuikis_Alfo receptas
VMG nuotr.

5 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val. 20 min.


Marmurinis netikras zuikis

  • 40 g džiovintų abrikosų 

  • 40 g džiovintų spanguolių

  • 40 g džiovintų slyvų

  • 30 g valytų migdolų riešutų

  • 30 g valytų lazdynų riešutų

  • 150 ml ananasų sulčių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 kiaušinio

  • ¼ šaukštelio maltų kalendrų

  • ¼ šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • ¼ šaukštelio malto kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų padažo „Majonezas & garstyčios“

  • 3 šaukštų džiūvėsėlių

  • 300 g sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • 250 g šviežios smulkintos triušienos


  1. Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite, užpilkite HAPPY DAY ananasų sultimis ir palikite išbrinkti apie 5 min.

  2. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.

  3. Saldžios grietinėlės sviestą išlydykite.

  4. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su prieskoniais, lydytu sviestu, padažu „Majonezas & garstyčios“ ir smulkintomis daržovėmis.

  5. Į brinkintų riešutų masę sudėkite džiūvėsėlius, kiaušinio mišinį, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir padalinkite į dvi lygias dalis.

  6. Pusę gautos masės sumaišykite su sausai brandintos jautienos maltiniais „Mėsainiams“, o likusią dalį – su šviežia smulkinta triušiena.

  7. Gautus mišinius, vis keisdami, kurį mišinį dedate, šaukštu sudėkite į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45 min. 

  8. Prieš serviruojant atvėsinkite.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page