5 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val. 20 min.
Marmurinis netikras zuikis
40 g džiovintų abrikosų
40 g džiovintų spanguolių
40 g džiovintų slyvų
30 g valytų migdolų riešutų
30 g valytų lazdynų riešutų
150 ml ananasų sulčių
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
50 g saldžios grietinėlės sviesto
1 kiaušinio
¼ šaukštelio maltų kalendrų
¼ šaukštelio džiovintų raudonėlių
¼ šaukštelio malto kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šaukštų padažo „Majonezas & garstyčios“
3 šaukštų džiūvėsėlių
300 g sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“
250 g šviežios smulkintos triušienos
Riešutus ir džiovintus vaisius susmulkinkite, užpilkite HAPPY DAY ananasų sultimis ir palikite išbrinkti apie 5 min.
Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
Saldžios grietinėlės sviestą išlydykite.
Kiaušinį išplakite, sumaišykite su prieskoniais, lydytu sviestu, padažu „Majonezas & garstyčios“ ir smulkintomis daržovėmis.
Į brinkintų riešutų masę sudėkite džiūvėsėlius, kiaušinio mišinį, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir padalinkite į dvi lygias dalis.
Pusę gautos masės sumaišykite su sausai brandintos jautienos maltiniais „Mėsainiams“, o likusią dalį – su šviežia smulkinta triušiena.
Gautus mišinius, vis keisdami, kurį mišinį dedate, šaukštu sudėkite į kepimo skardelę ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45 min.
Prieš serviruojant atvėsinkite.
Gardžių atradimų.